16 aug. 2024
Att grilla korv är både gott och enkelt. Här ger vi dig våra allra bästa recept och tips, på allt från hur du lyckas med en klassisk grillkorv till vilka tillbehör som du kan lyxa till det med.
Nu när grillsäsongen är i gång kan vi äntligen laga mat utomhus, och få rätter lockar lika mycket som den klassiska korven. Den går att variera i det oändliga, och kan både serveras som vardagsmat till familjen och som festmåltid med spännande tillbehör.
Låt oss därför titta närmare på hur man grillar korv som ett proffs, så att du kan bjuda på och imponera med saftiga korvar varje gång!
För att korvgrillningen ska bli extra lyckad är bra råvaror A och O. Det är nämligen skillnad på korv och korv. Här är våra främsta favoriter från dina lokala kötthandlare. Handplocka dina favoriter, och låt oss på AMOI sköta resten med leverans direkt hem till dörren.
1. Lägg korvarna på en förvärmd grill. Ge dem gärna grillmärken innan du sänker värmen eller grillar färdigt korvarna på indirekt värme under lock. Tänk på att färsk korv bör tillagas på ett mildare sätt än tillagad korv, och därför bör grillas längre.
2. Grilla korvarna tills de är gyllene på ca. 160 grader i ungefär 3-4 minuter. Använder du termometer ska de helst nå en kärntemperatur på 72 grader. De är klara när de får bubblor under skinnet och saft sipprar ut.
3. Det är inte bara köttbitar som behöver vila. Du kan lämna korvarna i 5 minuter innan du serverar dem, så köttsaften får tid att stelna och fördela sig jämnt.
Tips – undvik att skära korvarna!
Du kanske har lärt dig att du ska skära korvarna innan du lägger dem på grillen för att de inte ska spricka? Det hjälper visserligen mot sprickbildning, men är en vana du bör avstå från om du vill ha ordentliga saftiga korvar. Om du vill hålla korvarna saftiga samtidigt som du undviker sprickbildning, bör du istället undvika att grilla dem för hårt. Dessutom bör du vända på dem ofta.
Vill du veta hur du lyckas med den klassiska grillkorven, eller letar du efter sätt att förnya ditt korvgrillande? Då bör du spana in recepten nedan!
Grillad korv med bröd
Tid: 20 min | Svårighetsgrad: Lätt
Salsiccia i baguette med surkål och majonnäs
Tid: 30 min | Svårighetsgrad: Lätt
Grillad chorizo med spansk potatissallad
Tid: 30 min | Svårighetsgrad: Medel
Grillad korv med creamed corn och jalapeño
Tid: 30 min | Svårighetsgrad: Medel
Grillad salsiccia med basilikakräm
Tid: 40 min | Svårighetsgrad: Medel
Grillad lammkorv
Tid: 20 min | Svårighetsgrad: Medel
Chorizo med paprikaröra och fetaost
Tid: 30 min | Svårighetsgrad: Lätt
Gör korvfesten ännu mer inbjudande med massor av härliga tillbehör och pålägg. Dessa gör du helt enkelt (och bäst) själv!
Klassisk coleslaw
Tid: 30 min | Svårighetsgrad: Lätt
Rostad lök
Tid: 15-20 min | Svårighetsgrad: Medel
Chilimajonnäs
Tid: 15 min | Svårighetsgrad: Medel
Majsröra med chili & parmesan
Tid: ca 30 min | Svårighetsgrad: Lätt
Picklad rödlök
Tid: 10 min | Svårighetsgrad: Lätt
Räksallad med dill
Tid: 20 min | Svårighetsgrad: Lätt
Surkål
Tid: Ca 30 min + 14 dagar | Svårighetsgrad: Medel
Mangosalsa
Tid: 15 min | Svårighetsgrad: Medel
Färska och färdiga tillbehör från dina lokala butiker – perfekta när du inte har tid att göra egna! Och såklart kan du få samtliga smidigt hemlevererade med AMOI.